Online tevredenheidsonderzoek: welke vragen stel je? | Tevredenheidsonderzoek.org

Online tevredenheidsonderzoek: welke vragen stel je?

Veel organisaties die willen weten hoe tevreden hun klanten of medewerkers zijn, staan niet te wachten om een groot onderzoeksbureau, met lange trajecten bijbehorende facturen, in huis te halen en doen het liever zelf.

Talloze onlinediensten zijn in dat gat gesprongen, zoals SurveyMonkey, MWM2 en ENQT.

Maar hoe weet je nu welke vragen je door het onlinetool moet laten stellen? Heel eenvoudig: begin bij jezelf, laat je inspireren en maak je eigen set.

Stap 1: Bepaal eerst wat je echt wilt weten

Voordat je je gedachten laat leiden door de voorbeelden en standaardvragenlijsten die deze tools bieden, bespreek eerst intern wat je weten wilt.

Welke informatie heb je echt nodig om je doel als organisatie beter te bereiken?

Leg dit vast, het is je houvast in de wereld aan mogelijkheden die in de volgende stap op je afkomt.

Stap 2: Laat je inspireren door voorbeeldvragenlijsten

De tools, maar ook andere aanbieders, bieden vaak voorbeelden van vragenlijsten. Als je weet welke informatie je van je klanten of medewerkers wilt hebben, loop dan eens door meerdere voorbeeldvragenlijsten.

Verzamel daar die vragen die echt helpen om de informatiebehoefte van jouw organisatie in te vullen. Weet je het niet zeker? Controleer dan nog eens je aantekeningen van de vorige stap!

Stap 3: Orden, vul de gaten en schrap!

Je hebt nu een flinke set vragen. Sommige zullen overlappen, andere zijn net niet wat je zoekt of missen net de kern. Kortom: tijd om te ordenen en te herformuleren.

Kijk daarna welke vragen eventueel nog missen, steeds leunend op de informatiebehoefte die je bij de start hebt afgesproken. Voeg die (en alleen die!) vragen toe.

En dan nu de belangrijkste stap: schrap! Haal alle vragen weg die misschien toch niet echt nodig zijn of die je alleen maar stelt “omdat dat nu eenmaal hoort”.

Hoe minder vragen hoe beter, een stuk of 20 is in veel gevallen al meer dan voldoende.

Gerelateerde artikelen:

  1. Welke respons op een tevredenheidsonderzoek is hoog genoeg?